Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310 236308

Δ/ΝΣΗ E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αριθ. Πρωτ.: 2441

ΠΡΟΣ

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

εξετάζοντας τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου “Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)” που κατατέθηκε χτες προς ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στη Βουλή των Ελλήνων, θα θέλαμε να επισημάνουμε την μη ένταξη των κτηνιατρικών φαρμάκων στο καθεστώς του μειωμένου συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).

Πιο συγκεκριμένα, στο Παράρτημα ΙΙΙ του άρθρου 2 του ως άνω Σχεδίου Νόμου, αναφέρονται τα αγαθά και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ, λόγω της σημασίας τους. Στο Παράρτημα αυτό, ενώ περιλαμβάνονται τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα φάρμακα για την ιατρική του ανθρώπου, τα λιπάσματα, τα εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα κλπ., εντούτοις απουσιάζουν τα κτηνιατρικά φάρμακα.

Είναι πιστεύουμε περιττό να επισημάνουμε τη μεγάλη σημασία που έχουν τα κτηνιατρικά φάρμακα για την κτηνοτροφία, τη δημόσια υγεία και διατροφή του πληθυσμού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε τα κτηνιατρικά φάρμακα να συμπεριληφθούν στα αγαθά που εντάσσονται στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε παραπέρα σχετική πληροφορία ή διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Σπυρίδων Αν. Μάμαλης

[ΠΗΓΗ: Μας εστάλη με εμαιλ]