Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης

Το δημοψήφισμα είναι καθοριστικό για το σήμερα και το αύριο της χώρας, για την ιστορική πορεία του Έθνους μας. Ένα δημοψήφισμα το οποίο θα έπρεπε να αποφευχθεί καθώς η Κυβέρνηση έχει και την εντολή αλλά και την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Όμως στις 5 Ιουλίου καλούμαστε να αποφασίσουμε για το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ» της παραμονής της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Ύψιστο πατριωτικό καθήκον, είναι να διαφυλάξουμε την παρουσία της Ελλάδας στη μεγάλη και ισχυρή Ευρώπη. Μόνο έτσι διασφαλίζουμε τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη που έχουμε ανάγκη.

 

Μόνο έτσι ενισχύουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.

Μόνο έτσι προασπίζουμε την εθνική μας ασφάλεια και ανεξαρτησία.

Σε μια περίοδο αστάθειας και γεωπολιτικών αναταραχών στη γειτονιά μας, όταν η Πατρίδα μας γίνεται καθημερινά η είσοδος χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτη και μόνη. Μια μοναχική πορεία θα την καταστήσει «ευάλωτη» σε όσους την επιβουλεύονται. Η ιστορικότητα των στιγμών επιτάσσει να σκεφτούμε όλοι με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Το μέλλον της Ελλάδας είναι δεμένο με την ισχυρή και ανεπτυγμένη Ευρώπη. Γι αυτό, την Κυριακή, πρέπει να αποφασίσουμε υπεύθυνα.

Αρνούμαστε τον απομονωτισμό και τη χρεοκοπία της χώρας μας. Αρνούμαστε τους παραπλανητικούς συναισθηματισμούς και το λαϊκισμό. Εθνική αξιοπρέπεια, σημαίνει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανακτήσουμε συλλογικά όσα είχαμε κατακτήσει στη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Εθνική αξιοπρέπεια, σημαίνει συμμετοχή στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία η Ελλάδα απετέλεσε μοντέλο για τις υπόλοιπες χώρες. Εθνική αξιοπρέπεια σημαίνει να υπάρχει η δυνατότητα εξόδου από την κρίση.

Εθνική αξιοπρέπεια σημαίνει να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα για μια ισχυρή Ελλάδα σήμερα και αύριο.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και το Ευρώ. ΜΕ ΤΙΜΗ

ΜΑΜΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

[ΠΗΓΗ: Μας εστάλη με εμαιλ]