Το έργο «Μια ροδιά μεγαλώνει, χάρη σε σένα» οργανώνει ξενάγηση στο ροδεώνα και παρουσίαση της δράσης «Υιοθεσία μία ροδιάς», στις 13-14 Ιουν 2015, Πεπονιά Σερρών. Στον ολάνθιστο ροδεώνα στο χωριό Πεπονιά (12' από την πόλη των Σερρών, στο δρόμο προς Νιγρίτα) θα μπορέσετε να μάθετε για τους τρόπους καλλιέργειας και αξιοποίησης του ροδιού, να μας δώσετε τη δική σας οπτική για την εναλλακτική αξιοποίηση αυτού του καταπληκτικού φρούτου, αλλά και να ενημερωθείτε για το νέο μας εγχείρημα, το Project: Growδιά που αφορά την «Υιοθεσία» μίας Ροδιάς»

 

Η διαδικασία είναι απλή: Αρχικά, επιλέγετε να υιοθετήσετε ένα από τα δέντρα του ροδεώνα μας. Μπορείτε να το ονοματίσετε, φωτογραφήσετε (ή να φωτογραφηθείτε μαζί του) αλλά και να το επισκέπτεστε εφεξής όποτε θέλετε. Εμείς, αναλαμβάνουμε εξ' ολοκλήρου την καλλιέργεια και φροντίδα του (στέλνοντάς σας ανά 15ήμερο μέσω email μια ενημέρωση και φωτογραφία της τρέχουσας κατάστασης του δέντρου) έως τη συγκομιδή του Οκτωβρίου, οπότε και θα μπορείτε να:

• συλλέξετε μόνοι σας τα ρόδια (με εξοπλισμό που θα σας παρέχουμε εμείς),

• αναθέσετε σε μας τη συγκομιδή και αποστολή σε εσάς της σοδειάς του δέντρου σας,

• ή να επιλέξετε τη χυμοποίηση του συνόλου της συγκομιδής σας σε μπουκάλια του 1 lt

Το ετήσιο κόστος της υιοθεσίας ανά δέντρο είναι 50€ και περιλαμβάνει την περιποίησή του, τη δική σας τακτική ενημέρωση, τη διαδικασία συγκομιδής αν δεν τα μαζέψετε καθώς και εγγύηση ελάχιστης παραγωγής ανά δέντρο (40 kg ρόδια).

Αν και η πρόσβαση είναι δωρεάν, είναι απαραίτητη η ενημέρωση για την ημέρα της επίσκεψής σας στο αγρόκτημα! Για οποιαδήποτε πληροφορία: 6972209548, είτε μέσω μηνύματος στο Facebook του αγροκτήματος https://www.facebook.com/rodiaserron

[ΠΗΓΗ: Αγρονέα 43/2015]