Κηφισιά 19/6/2015

Τηλέφωνο. 6977931428

ΠΡΟΣ

1) Το γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα

2) Το γραφείο του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη

3) Το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελο Αποστόλου

4) Το γραφείο του Υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σγουρίδη

5) Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτιο Γελαλή

6) Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κ. Αθανάσιο Σαπουνά

7) Τα μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών

8) Τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ

9) Τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Δρ. Γεώργιο Μπαλωτή

10) Την Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικού – Οικονομικού κα. Μαρία Βελέντζα

11) Τον Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος

12) Τον Πρόεδρο της ΠΟΣΓ

13) Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Υπόψιν κ. Γούλα)

Αξιότιμοι κύριοι,

Οι υπάλληλοι του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, πληροφορηθήκαμε ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Μόσχος Κορασίδης έκανε αίτηση απόσπασης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.

Ο κύριος Κορασίδης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και από την θέση του αυτή, επιχείρησε την Άνοιξη του 2013 να καταργήσει το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Κοινωφελούς Σκοπού και Κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού με μία ιστορία προσφοράς 114 ετών στη γεωργική εκπαίδευση και στο κοινωνικό σύνολο, δια συγχωνεύσεως με νεοπαγές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Τότε οι δικές μας αντιδράσεις του προσωπικού κυρίως αλλά και των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων ήταν αυτές που σταμάτησαν τα φιλόδοξα σχέδια του κύριου Κορασίδη, που μάλιστα υπερέβαιναν την νόμιμη δικαιοδοσία του.

Όταν απέτυχε η παραπάνω προσπάθεια, επιδόθηκε σε άλλες ενέργειες απογύμνωσης και υποβάθμισης του ΙΓΕ καθώς με εντολή του τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2 από τους 13 μόνιμους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, (σημειωτέον ότι ο Οργανισμός μας προβλέπει κανονικά 49 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων), ενώ εμπόδισε τη νόμιμη μετάταξη υπαλλήλου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο ΙΓΕ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, κάθε δική μας προσπάθεια και πρόταση εξέλιξης του Κληροδοτήματος έβρισκε πάντα εμπόδιο τον κύριο Κορασίδη.

Σήμερα, ο κύριος Κορασίδης, «επιθυμεί» να εργασθεί ως απλός υπάλληλος στην Υπηρεσία μας, την οποία προσπάθησε να καταργήσει, να συγχωνεύσει και με κάθε τρόπο να την αποδυναμώσει και να την υποβιβάσει.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ως εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ με τον κύριο Κορασίδη, ο οποίος είναι ανεπιθύμητος και αναμένουμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Με εκτίμηση

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΕ