Το Πελίτι υποστηρίζει την παγκόσμια κινητοποίηση ώστε η διατροφή μας να μην περιλαμβάνει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς γιατί αλλιώς είμαστε πειραματόζωα.

(Γ Τ Ο δηλαδή "μεταλλαγμένα")

Όλοι εμείς, οργανώσεις και κινήματα που διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση και μονοπώληση των κοινών αγαθών, όπως οι σπόροι και η βιοποικιλότητα, στηρίζουμε τη φετινή Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη ΜΟΝΣΑΝΤΟ στις 23 Μαΐου 2015. Η παγκόσμια κινητοποίηση θα γίνει σε 428 πόλεις 38 κρατών.

Θεωρούμε ότι φέτος η κινητοποίηση οφείλει να είναι ακόμα πιο μεγάλη και πιο επίκαιρη από ότι ποτέ, καθώς ανακοινώθηκε η επιστημονική μελέτη που αποδεικνύει ότι το ευρέως χρήσης φυτοφάρμακο Round Up είναι καρκινογόνο.

Επίσης έχει ήδη υπογραφεί η εμπορική συμφωνία CETA, μεταξύ Ε.Ε. – Καναδά, είναι δε υπό διαπραγμάτευση η συμφωνία ΤΤΙP μεταξύ Ε.Ε. – ΗΠΑ, που και οι δύο [CETA/ TTIP] βάζουν τα μεταλλαγμένα στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, δίνουν το μονοπώλιο της τροφής μας στην ΜONΣΑΝΤΟ και τρεις ακόμη πολυεθνικές, ενώ ιδιωτικοποιούν τη δημοκρατία. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση:

• Να απαγορεύσει την χρήση του Round Up στην Ελλάδα
  • Να προωθήσει την σήμανση των μεταλλαγμένων στα ζωικά προϊόντα
  • Να εναντιωθεί με κάθε τρόπο και να συντονίσει την εναντίωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην ενσωμάτωση της CETA και την υπογραφή της TTIP.

Δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το ευρωβαρόμετρο στην Ελλάδα σχεδόν το 90% των πολιτών είναι εναντίον στους γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς.

[ΠΗΓΗ: ΠΕΛΙΤΙ]